Luchtschutters en de SSV Griffioen


‘Schietsport -ook met Luchtdrukwapens- op de mooiste baan van Midden Nederland’

Wat is de SSV Griffioen

De schietsportvereniging ‘Griffioen’ is centraal gelegen in Amersfoort. De vereniging beschikt over een modern en  verwarmd indoor schietsportcomplex met twee 25-meter banen en een 100-meter baan, elk met 8 schietpunten. Het clubhuis heeft een eigen parkeerdek en is goed bereikbaar per auto en openbaar vervoer.

De SSV Griffioen behoort tot de grotere en breed georiënteerde Schietsportverenigingen in Nederland. Door ca. 400 leden wordt zowel met vuur- als met luchtdrukwapens de sport beoefend. 

Faciliteiten voor de luchtschutter

Leden van de Griffioen kunnen tijdens de uren dat de vereniging voor ‘algemeen gebruik’ open is, woensdagavond en zaterdag,  met zowel vuur als luchtdrukwapens de sport beoefenen. Daarnaast zijn er volgens rooster (1x/4 weken) specifieke uren waarop alleen met lucht geschoten wordt.

Procedure lidmaatschap luchtschutters

Voor luchtschutters geldt de zelfde toelatingsprocedure als voor de vuurschutters. Dit betekent dat zij altijd de Basisopleiding Schietsport zullen volgen, tenzij zij aantoonbaar een ervaren luchtschutter zijn . Zij leren dan veilig de sport bedrijven, niet alleen met luchtwapens, maar ook met vuurwapens. Hierdoor krijgt men inzicht in de veiligheid en werking van vuurwapens hetgeen noodzakelijk is omdat luchtschutters ook op de baan kunnen komen als er ook met vuurwapens geschoten wordt.

 

Na behalen van het examen verbonden aan de Basisopleiding Schietsport ( 9 lessen) kunnen zij zowel met (eigen) luchtdrukwapens als met verenigingsvuurwapens de schietsport bedrijven. Ervaren luchtschutters kunnen als zijinstromer lid worden en na een veiligheidstoets gebruik maken van de accommodatie.

Bijgewerkt, juni 2017