Meer mogelijkheden voor het gebruik van groot kaliber wapens en munitie


 

Beste Griffioeners,

In juli 2016 verscheen de nieuwe circulaire bij de Wet Wapens en Munitie (WWM). De nieuwe circulaire biedt aspiranten, leden en introducés de mogelijkheid om met grotere kalibers dan .22 te oefenen, namelijk kalibers tot en met 9mm. Het bestuur heeft OBC gevraagd alle aspiranten en leden van Griffioen die alleen getraind waren om met kaliber .22 te oefenen, bij te scholen in de kalibers t/m 9 mm.

Per 23 februari heeft iedereen de gelegenheid gehad om de cursus groot kaliber handvuur wapens en geweer te volgen. De griffioeners die deze cursus niet hebben gevolgd mogen uitsluitend met .22 munitie blijven oefenen. Dat is ook zichtbaar in het Schietsport Registratie Systeem op het telbureau. Griffioeners, die alsnog voor grotere kalibers geautoriseerd willen worden, kunnen 3x/jaar de cursus volgen. De cursus groot kaliber handvuur wapens en geweren wordt steeds aansluitend aan de OBC introductiecursus gegeven. Nu iedereen de mogelijkheid heeft gehad, kunnen ook introducés en deelnemers aan een groepsintroductie met kalibers t/m 9 mm kennismaken. De nieuwe regels voor introducés en deelnemers aan groepsintroducties zijn met ingang van 23-02- 2017 als volgt:

  • Introducés en deelnemers aan een groepsintroducties mogen met kalibers t/m 9mm oefenen indien de begeleiders voor die kalibers zijn geautoriseerd in het Schietsport Registratie Systeem op het telbureau.
  • Introducés en deelnemers aan een groepsintroductie mogen niet met semi-automatische geweren kennismaken.

Gebruik verenigingswapens en munitie .45

Griffioeners die na de aspirantentijd een jaar lid zijn en geautoriseerd zijn voor groot kaliber handvuurwapens, worden in het Schietsport Registratie Systeem op het telbureau automatisch geautoriseerd voor het gebruik van verenigingswapens en .45 munitie.

Gebruik semi-automatische geweren van de vereniging

Griffioeners die na de aspirantentijd een jaar lid zijn en geautoriseerd zijn voor groot kaliber geweer, worden automatisch in het Schietsport Registratie Systeem op het telbureau geautoriseerd voor het gebruik van de semi-automatische geweren van de vereniging.

Het bestuur

Februari 2017