Multikampioen Precisie Geweer: Peter de Looff


Op het Europees kampioenschap lange afstand Precisie Geweer heeft Peter Looff een gouden en zilveren medaille behaald.

Het kampioenschap werd verschoten in Polen. Er waren 3 afstanden 300m, 600m en 800m met per afstand een winnaar en overal klassement over de 3 afstanden.
Op de 300m behaalde Peter de 2de plaats, en in het klassement bereikte hij de 13de plaats.
Peter sloeg zijn slag op de afstand1059 m en is de Europees Kampioen 2018!

Uiteraard heeft het bestuur Peter van harte gefeliciteerd met het Europees Kampioenschap.

Voorafgaand aan het EK heeft Peter ook aan de Nederlandse competitie Precisie Geweer 2017-2018 deelgenomen. En ook met succes:
• Bij competitie PG 100 klein kaliber bereikte hij de 1ste plaats na de 9 wedstrijden,
• Verder behaalde hij de 1ste plaats PG 100 groot kaliber. Ook hier was het kampioenschap het resultaat na de 9 wedstrijden,
• Vervolgens was hij ook de competitiekampioen PG 300. Deze competitie bestaat uit 5 wedstrijden.
• Bij het Nederlands Kampioenschap PG moest Peter genoegen nemen met 2de plaats. Ook een fantastisch resultaat.

Je wint niet zo maar al die wedstrijden. Naast veel training is er ook veel kennis van wapens, munitie en ballistiek nodig. De lange afstand wedstrijd in Polen heeft Peter geschoten met een speciaal samengesteld standaard geweer, Stiller Spectra AX Custom, kaliber 6×47 wildcat patroon. De samenstelling van de patroon, met name de kogelpunt, het soort kruit, soort huls en het slaghoedje heeft hij vooraf nauwkeurig bepaald. Voor de langeafstand is de snelheid van de kogel nauwkeurig gemeten, 960m/seconde! Tot slot is ook de kijker nog een belangrijke schakel. Niet om de inslagen te kunnen zien, maar wel om relevante aanwijzingen op de baan en bij de doelschijven te zien. Helaas was het voor de wedstrijd niet mogelijk om op 1059m het effect van alle onderdelen te beproeven.
Uiteindelijk leidde al het voorwerk toch tot de gouden samenstelling: schutter, wapen, munitie en kijker.
Peter kan je nog veel meer vertellen over alle details, ook van geweren en munitie bij de andere competities en wedstrijden.