Kennismaken met de schietsport bij SSV Griffioen


De Schietsport is een sport die in beginsel geschikt is voor ‘iedereen’ en voor ‘iedere’ leeftijd. 25meterrechts

Het is een sport voor perfectionisten die niets willen missen. Het is ook een (Olympische) sport waar alles in zit en die je kan beoefenen van recreatief tot aan topsportniveau. In Nederland zijn circa 40.000 bij de KNSA geregistreerde sportschutters. Deze sportschutters beoefenen de sport zowel met verenigingswapens als met eigen wapens.
SSV Griffioen beschikt over een prachtige accommodatie voor lucht- en vuurwapens, een gezellig clubhuis en vooral erg veel leuke leden die allemaal dezelfde hobby delen en een fijn verenigingsleven hebben.

Het is mogelijk om kennis te maken met de schietsport door:

Een bezoek aan de accommodatie

Tijdens een rondleiding krijg je algemene informatie over de vereniging en de sport. Je kunt je een beeld vormen van de activiteiten en de sfeer op de club.

♦ Maak via de contact-pagina een afspraak

De schietsport ervaren met een ervaren instructeur

Als je naar aanleiding van die rondleiding, de schietsport een keer wilt ervaren, dan is dat onder bepaalde voorwaarden mogelijk onder begeleiding van een ervaren instructeur. Je kunt dan oefenen met een geweer, revolver en pistool met verschillende kalibers.

Kennismaken met de schietsport voor groepen

Groepen geïnteresseerden kunnen de schietsport ervaren onder begeleiding van instructeurs. De instructeurs laten de deelnemers kennismaken met de schietsport, de vele disciplines binnen de schietsport, de vuurwapens en vooral de veiligheidsprocedures. Afhankelijk van de omvang van de groep vindt de kennismaking binnen of buiten de reguliere openingstijden SSV Griffioen plaats.

Groepen geïnteresseerden moeten ruim van te voren de introductie aanmelden om afspraken te maken over de voorwaarden van deelname en het plannen van een datum. De belangrijkste voorwaarde is geen alcohol gebruik voor het schieten.

♦ Geïnteresseerden kunnen contact opnemen