Inlichtingenformulier C4/5


Inlichtingenformulier C4/5

 

Inleiding

Bij de aanvraag van een nieuw verlof of de verlenging van een verlof, is het tegenwoordig noodzakelijk om een inlichtingenformulier in te vullen:

  • C4 voor een nieuw verlof
  • C5 voor een verlenging verlof

Op dit formulier verklaart u ( de verlofhouder) naar waarheid een aantal zaken rond uw gezondheid en uw sociale omgeving.  Ook moet u twee ‘referenten’ vermelden.

Referenten zijn mensen die u meer dan gemiddeld kennen. Referenten kunnen door de politie gevraagd worden,om in het kader van een verlofaanvraag of verlenging, inlichtingen over u te verstrekken.

U als aanvrager, vult dit inlichtingenformulier in en u verklaart dat de referenten bereid zijn om -waar nodig- vragen van de politie over u te beantwoorden. Dit houdt dus in dat u de referenten van te voren om hun medewerking gevraagd hebt en dat zij hebben ingestemd. U als verlofhouder/aanvrager bent ook de enige die het formulier moet ondertekenen.

 

  • Referent 1 moet komen uit uw sociale omgeving; denk aan bv een familielid, huisgenoot, buurman of goede vriend of collega ( 18+).
  • Referent 2 moet u kennen in verband met de schietsport. Het betreft dus een medelid (18+) van de schietsportvereniging. Dit kan een bestuurslid zijn, maar hoeft dat niet te zijn.

 

Bestuursleden als Referent 2 ?

Bij een grote vereniging als de Griffioen is het onmogelijk als bestuur, alle leden goed genoeg te kennen. Het bestuur treedt dan ook niet automatisch op als referent 2.

Alleen als een bestuurslid de aanvrager persoonlijk redelijk goed kent, zal hij/zij referent kunnen zijn.

Het ongevraagd opgeven van een bestuurslid als referent 2, is dan ook absoluut niet de bedoeling. Als men dit wel doet, loopt men een zeker risico. Komt het bij / na een navraag tot uiting, dan zal dit gevolgen hebben. Immers, het toont aan dat de schutter het aanvraagformulier -anders dan verklaard- , niet (geheel) naar waarheid heeft ingevuld.

Kortom, benader al je referenten altijd op voorhand en vraag expliciet om toestemming/medewerking en handel daarna.

 

Voor meer informatie zie ook de KNSA site

De referentieformulieren worden soms verstrekt door de afdeling Bijzondere Wetten, maar zijn ook te vinden onder:

  • Inlichtingenformulier C4 -eerste aanvraag-  handmatig in te vullen : klik hier.
  • Inlichtingenformulier C4 – eerste aanvraag- in Word in te vullen: klik dan hier, sla het formulier eerst op op uw pc (downloaden) , open het daarna en vul het in.
  • Inlichtingenformulier C5 – verlenging – handmatig in te vullen:  klik hier
  • Inlichtingenformulier C5 -verlenging – in Word in te vullen ; klik dan hier, sla het formulier eerst op op uw pc (downloaden), open het daarna en vul het in.

Met vriendelijke groet

Bestuur SSVG.