Weer nieuwe wapens voor SSV Griffioen

Weer nieuwe wapens voor SSV Griffioen

sep 28, 2024

Dit voorjaar werd het verenigingsarsenaal uitgebreid met drie wapens voor .22 munitie: de geweren Anschutz 54 Match en Tikka TX 1 en het nieuwste Ruger pistool, de Ruger Mark IV Tactical. Ook werd een nieuw semiautomatisch geweer in kaliber .223 aangeschaft: een Schmeisser AR15 M5FL. De geweren kregen kijkers en het pistool een red dot. Ook het zware grendelgeweer dat we al langer hebben, de Tanner in kaliber .308, werd onlangs voorzien van een kijker en een tweepoot.

Vier ‘nieuwe’ wapens

Van een lid dat wegens emigratie onze vereniging gaat verlaten, nemen we vier wapens over. Het gaat om een revolver Colt King Cobra in kaliber .357 Magnum/.38 Special en een pistool CZ SP-01 in 9 mm, ter vervanging van ons kapotte model. Daarnaast krijgen we twee geweren: een Colt M4 semiautomaat in .22 en een grendelgeweer in .223: de Browning X-Bolt Eclipse Varmint SF Threaded, met kijker en tweepoot.

Plus … een ‘cowboy karabijn’

Tot slot halen we een nieuw wapen uit België om onze leden de mogelijkheid te bieden ook met een lever action geweer te schieten. Dat zijn de geweren die je kent uit cowboyfilms, waarbij een handel aan de trekkerbeugel omlaag wordt bewogen om door te laden. Onze collectie krijgt een Winchester 1892 Carbine in .357 Magnum. Deze aankoop komt voort uit het succes van een introductie die Ray Schoen, lever action verzamelaar en instructeur, gaf aan een aantal geïnteresseerde leden en het voornemen hier een competitie voor op te zetten.

Op naar een competitie voor lever action geweer

Bestuurslid Erik Schuit: ‘De situatie is nu dat onze leden geen lever action geweer kunnen kopen, want de discipline Lever Action wordt nog niet beoefend bij Griffioen en dus kunnen wij geen WM3 voor hen uitschrijven. Maar als niemand zo’n geweer heeft, kunnen we er ook geen competitie voor opzetten. Om deze impasse te doorbreken, gaat Ray workshops geven aan leden die met lever action willen schieten. Heb je die doorlopen en ga je meedoen met onze lever action-competitie? Dan schrijft het bestuur een WM3 voor de aanschaf van een lever action geweer voor je uit. Hiermee hopen we als vereniging nog meer te kunnen bieden wat onze leden vragen.’

Nog even wachten

Het zal nog even duren voordat de genoemde wapens ook voor de leden beschikbaar zijn. Dat heeft met geld te maken. Een flink aantal van onze vaste medewerkers (bestuursleden en aan aantal toezichthouders) heeft een verlof waarop alle verenigingswapens staan. Daarop een nieuw wapen bijschrijven kost 30 euro per verlof. Daarom laten we de nieuwe wapens doorgaans pas bijschrijven als deze verloven voor verlenging aan de beurt zijn. In dit geval, omdat het om flink wat wapens gaat, kijken we naar de mogelijkheid om eerder een bijschrijving te doen. We houden je op de hoogte!