Meesterkaart zwaar

Meesterkaart zwaar

Groot kaliber pistool en revolver, meesterkaart zwaar 25 meter

Griffioencompetitie 1x/4 weken op woensdag en via de laddercompetitie

 

Bij Schietsportvereniging SSV Griffioen kun je deelnemen aan de schietsport discipline: Groot kaliber pistool en revolver, meesterkaart zwaar 25 meter. De discipline Meesterkaart zwaar wordt verschoten met pistool of revolver van het kaliber .30 t/m .38 Meesterkaart. Meesterkaart Zwaar wordt verschoten op 25 meter. De interne competitie hanteert schietbeurten van 4 kaarten van 5 schoten. In totaal zijn er aldus maximaal 200 punten per beurt te behalen. Op de bijgeleverde vijfde vrije kaart mag zoveel als gewenst worden proef geschoten. Meesterkaart Zwaar wordt volgens de KNSA  regels beoefend. Dit betekent; staand vrije hand. Eenhandig zonder steun. Meesterkaart zwaar kan voor de interne competitie worden geschoten met alle grootkaliber handvuurwapens die aan het baanreglement voldoen.

Volledig reglement en info

Meesterkaart zwaar competitie

SSV Griffioen organiseert voor haar leden wedstrijden voor de KNSA discipline Meesterkaart Zwaar. De wedstrijden worden staand geschoten op 25 meter doelen.

 

Data en tijden

Zie agenda.

 

Inschrijven

Deze competitie werkt op basis van vrije inloop. Dat betekent dat u op wedstrijddagen de competitieleiders, Han en Reinier, aan kan spreken om u in te schrijven. U kunt ook een e-mail sturen aan meesterkaartzwaar@ssvgriffioen.nl, waarin u de volgende gegevens vermeldt:

 • Discipline
 • Naam
 • KNSA-nummer
 • Griffioen lidnummer

Meer informatie

Voor meer informatie kunt u een e-mail sturen aan meesterkaartzwaar@ssvgriffioen.nl.

 

Reglement

Deze wedstrijd wordt verschoten op de Internationale Pistoolschijf 25/50 meter. Het schietprogramma bestaat uit 4 series van 10 schoten, voorafgegaan door 1 serie van 10 proefschoten. De schutter haalt bij de wedstrijdleiding 5 schietschijven: 1 schijf voor de proefserie, 4 schijven voor de wedstrijd. De schietschijf voor de proefserie dient vóór aanvang van de proefschoten gemarkeerd te zijn als proefserieschijf. De schijven worden door de schutter zelf verwisseld. De schietafstand is 25 meter.

De discipline Meesterkaart Zwaar wordt verschoten met pistool of revolver van het kaliber .30 t/m .38 (7,62 mm t/m 9,65 mm).

 • Het te gebruiken wapen mag niet zwaarder zijn dan 1400 gram inclusief accessoires, loopgewicht en geplaatst leeg magazijn en moet passen in een kistje van 300 x 150 x 50 mm.
 • De trekkerdruk moet minimaal 1000 gram zijn.
 • Er mag alleen gebruik worden gemaakt van open vizieren.
 • De looplengte mag niet langer zijn dan 6 inch.
 • De afstand tussen keep en korrel is maximaal 22 cm.
 • De houding is staand, enkelhandig, zonder ondersteuning.
 • De baantijd is maximaal 1 uur.
 • Het gebruik van baankijker, schietpet en schietbril is toegestaan.

Na afloop levert de schutter alleen de 4 wedstrijdkaarten in bij de wedstrijdleiding. Alle 4 kaarten moeten zijn voorzien van de datum en de naam, het Griffioen lidnummer en het KNSA nummer van de schutter.

De wedstrijddata worden op deze webpagina geplaatst en zijn alleen zichtbaar voor leden van de Griffioen, na inloggen en de behaalde resultaten worden aan de deelnemers gemaild.

Om mee te dingen naar het kampioenschap moet minimaal 7 x per jaar aan een wedstrijd worden deelgenomen. Het gemiddelde van de 7 best geschoten wedstrijden bepaalt de rangschikking, ook al heeft men meer wedstrijden geschoten. Indien een schutter minder dan 7 wedstrijden heeft geschoten wordt het gemiddelde hiervan gebruikt om de rangorde te bepalen.

In de rangorde staan eerst de schutters met minimaal 7 wedstrijden bovenaan, gevolgd door de schutters met minder dan 7 wedstrijden, daarbij gerangschikt op het gemiddelde van de geschoten beurten.

De wedstrijdresultaten worden uiterlijk binnen 2 weken na de wedstrijd bekend gemaakt. Bij de telling wordt gebruikgemaakt van een schotmaat in het kaliber .38. Een schutter heeft, na bekendmaking van de uitslag, maximaal 4 weken de tijd om een hertelling van de betreffende wedstrijd aan te vragen. Verder is het mogelijk om per lopend jaar maximaal 1 wedstrijd in te halen buiten de reguliere wedstrijden om. Dit moet in overleg met de wedstrijdleiding gebeuren.

De bevindingen van de wedstrijdleiding zijn bindend.

Verenigingswapens geschikt voor MKZ

MKZ Nieuws

Meesterkaart Zwaar 25 meter

Meesterkaart Zwaar 25 meter

Ben je voor 2024 op zoek naar een uitdagende competitie en werk je bewust aan persoonlijke verbetering binnen de schietsport? Kijk eens naar de competitie Meesterkaart Zwaar, waarin precisie, focus en discipline zeer belangrijk zijn. Deze discipline biedt tal van voordelen voor degenen die bereid zijn om zichzelf binnen competitieverband uit te dagen en hun vaardigheden naar een hoger niveau te tillen.