Standaard geweer

Standaard geweer

Groot kaliber standaard geweer, 100 meter

Griffioencompetitie 1x/4 weken op zaterdagmiddag en via de laddercompetitie

Bij Schietsportvereniging SSV Griffioen kun je deelnemen aan de schietsport discipline: Groot kaliber geweer standaard geweer, 100 meter. Groot Kaliber Grendel Geweren in de discipline Standaard Geweer. Dit kan een grendel geweer uit WO-II zijn, zoals de Mauser K-98, maar ook een Schultz & Larsen. Er zijn veel moderne Groot Kaliber Grendel Geweren speciaal ontworpen voor het schijfschieten. Bij dit type geweer kom je weer vaak een diopter vizier tegen.

Volledig reglement en info

Standaard geweer competitie

 

Data en tijden

Zie agenda.

 

Inschrijven

Deze competitie werkt op basis van vrije inloop. Dat betekent dat u op wedstrijddagen de competitieleiders, Rob en Frans, aan kan spreken om u in te schrijven. U kunt ook een e-mail sturen aan bestuur@ssvgriffioen.nl, waarin u de volgende gegevens vermeldt:

 • Discipline
 • Naam
 • KNSA-nummer
 • Griffioen lidnummer

Meer informatie

Voor meer informatie kunt u een e-mail sturen aan bestuur@ssvgriffioen.nl.

REGLEMENT

Er zijn twee wedstrijdonderdelen:

 • 100 meter liggend: 30 wedstrijdschoten + ongelimiteerd aantal proefschoten binnen 40 minuten
 • 100 meter knielend: 30 wedstrijdschoten + ongelimiteerd aantal proefschoten binnen 50 minuten

  Na afloop levert de schutter alleen de 4 wedstrijdkaarten in bij de wedstrijdleiding. Alle 4 kaarten moeten zijn voorzien van de datum en de naam, het Griffioen lidnummer en het KNSA nummer van de schutter.

  Om mee te dingen naar het kampioenschap moet minimaal 7 x per jaar aan een wedstrijd worden deelgenomen. Het gemiddelde van de 7 best geschoten wedstrijden bepaalt de rangschikking, ook al heeft men meer wedstrijden geschoten. Indien een schutter minder dan 7 wedstrijden heeft geschoten wordt het gemiddelde hiervan gebruikt om de rangorde te bepalen.

  In de rangorde staan eerst de schutters met minimaal 7 wedstrijden bovenaan, gevolgd door de schutters met minder dan 7 wedstrijden, daarbij gerangschikt op het gemiddelde van de geschoten beurten.

  De wedstrijdresultaten worden uiterlijk binnen 2 weken na de wedstrijd bekend gemaakt. Bij de telling wordt gebruikgemaakt van een schotmaat in het kaliber .38. Een schutter heeft, na bekendmaking van de uitslag, maximaal 4 weken de tijd om een hertelling van de betreffende wedstrijd aan te vragen. Verder is het mogelijk om per lopend jaar maximaal 1 wedstrijd in te halen buiten de reguliere wedstrijden om. Dit moet in overleg met de wedstrijdleiding gebeuren.

  De bevindingen van de wedstrijdleiding zijn bindend.

   

  Verenigingswapens geschikt voor SG

  SG Nieuws