IPSC Handgun

IPSC Handgun

IPSC – parcours schieten pistool

Griffioencompetitie elke week op donderdagavond, deelname onder voorwaarden

Bij Schietsportvereniging SSV Griffioen kun je deelnemen aan de schietsport discipline: IPSC – parcours schieten pistool. IPSC – ook wel; parcours-schieten – is een dynamische vorm van schietsport waarbij, behalve precisie, ook snelheid van belang is. Er wordt geschoten op papieren kaarten en op diverse metalen doelen, zoals bijvoorbeeld poppers en plates. Ook wordt er vaak gebruik gemaakt van bewegende targets (movers, swingers etc.). Op wedstrijden worden er ‘stages’ (een parcours) uitgezet, met meerdere doelen die doorgaans op verschillende afstanden staan. Vaak moet de schutter zich over de baan verplaatsen om alle doelen te kunnen beschieten en moet de schutter onderweg één of meerdere magazijnwissels doen.

Volledig reglement en info

IPSC Handgun & PCC

IPSC is een dynamische vorm van schietsport waarbij, behalve precisie, ook snelheid van belang is. Er wordt geschoten op papieren kaarten en op metalen doelen, zoals poppers en plates. Op wedstrijden (en trainingen) worden er ‘stages’ (parcours) uitgezet, met meerdere doelen die doorgaans op verschillende afstanden staan. Als regel moet de schutter zich over de baan verplaatsen om alle doelen te kunnen beschieten

 

SSV Griffioen organiseert trainingen voor deze discipline ter voorbereiding op wedstrijden. Deze trainingen gelden tevens als interne competitie.

 

De trainingen vinden plaats op de donderdagavonden. Voorwaarden om deel te nemen aan deze competitie zijn:

  • volwaardig lidmaatschap van de vereniging en
  • een geschikt eigen wapen op verlof en
  • het bezit van een NPSA (Handgun)-(wedstrijd)licentie.

Voor deelname aan de donderdagavondtraining geldt een toeslag op de contributie.

 

Data en tijden

Zie agenda.

 

Deelname

De trainingen zijn besloten. Leden van Griffioen die voldoen aan de voorwaarden kunnen zich aanmelden voor deelname, waarbij toelating tot de trainingen afhankelijk is van de baan- en personele capaciteit

Meer informatie

Voor meer informatie kan u een e-mail sturen aan bestuur@ssvgriffioen.nl

 

Reglement

Voor de trainingen/interne competitie worden zowel het IPSC-reglement (zoals vastgesteld door de NPSA) als het interne Griffioen / IPSC Handgun reglement gehanteerd.

 

Wapentypes

Alle voor IPSC handgun (en PCC) geschikte wapens.

 

Schietschijven

Schietschijven en andere toegestane doelen.

 

IPSC HG Nieuws

Griffioen organiseert IPSC-wedstrijd

Griffioen organiseert IPSC-wedstrijd

Op 20, 21 en 22 september organiseert SSV Griffioen een IPSC Level 2 klasseringswedstrijd.

LET OP: Dat weekend is de vereniging voor vrij schieten en de club competities gesloten.

Dynamische wedstrijden

Dynamische wedstrijden

SSV Griffioen organiseert 2 wedstrijden:
19 nov: Mad Minute
10 dec: Fast & Furious
Schrijf je in en doe mee!!

Nieuw: examentraining IPSC handgun

Nieuw: examentraining IPSC handgun

Voor je bij Griffioen op de donderdagavonden IPSC parcours wedstrijdtraining mee mag doen moet je eerst je licentie IPSC halen. Er is nu de mogelijkheid om voor dit examen te oefenen.

IPSC in Finland

IPSC in Finland

Twee van onze leden hebben meegedaan aan Finnish Brutality, een fysiek uitdagende 2-Gun wedstrijd in Finland waarbij de deelnemer meerdere obstakels moet overwinnen terwijl er op verschillende doelen geschoten moet worden tussen de 10 en 150 meter.

Rooster Mountain

Rooster Mountain

Een aantal van onze leden hebben meegedaan aan Rooster Mountain, een Level 3 IPSC wedstrijd in Hillerød, Denemarken. 19 stages, verdeeld over 2 dagen, 369 schoten gevraagd…