Klein Kaliber Pistool

Klein Kaliber Pistool

Klein kaliber pistool en revolver, 10 meter

Griffioencompetitie 1x/4 weken op zaterdagmiddag en via de laddercompetitie

 Bij Schietsportvereniging SSV Griffioen kun je deelnemen aan de schietsport discipline: Klein kaliber pistool en revolver,10 meter. De discipline Klein kaliber pistool wordt verschoten met pistool of revolver van het kaliber .22. De wedstrijd klein kaliber pistool wordt verschoten op de pistoolschijf waarvan de “10” slechts een diameter heeft van 11.5 mm en de “1” een diameter heeft van 155.5 mm. Bij SVV Griffioen schieten we 10 schoten per wedstrijdkaart, er zijn 4 wedstrijdkaarten. Proefschoten zijn vrij en worden verschoten op een aparte kaart. De afstand waarop geschoten wordt is 10 meter. Je schiet enkelhandig.

Volledig reglement en info

Klein kaliber pistool competitie

SSV Griffioen organiseert voor haar leden wedstrijden voor de KNSA discipline Klein Kaliber Pistool. De wedstrijden worden staand geschoten op 10 meter doelen.

 

Data en tijden

Zie agenda.

 

Inschrijven

Deze competitie werkt op basis van vrije inloop. Dat betekent dat u op wedstrijddagen de competitieleiders, Han en Eric, aan kan spreken om u in te schrijven. U kunt ook een e-mail sturen aan kleinkaliber@ssvgriffioen.nl, waarin u de volgende gegevens vermeldt:

 • Discipline
 • Naam
 • KNSA-nummer
 • Griffioen lidnummer

Meer informatie

Voor meer informatie kunt u een e-mail sturen aan kleinkaliber@ssvgriffioen.nl, of tijdens een wedstrijdmoment Han of Eric aanspreken.

 

Uitslagen

De uitslagen van de Klein Kaliber Pistool competitie worden via de mail verspreid aan de deelnemers.

Reglement

Deze wedstrijd wordt verschoten op de Internationale Luchtpistoolschijf waarvan de “10” slechts een diameter van 11,5 mm heeft en de “1” een diameter heeft van 155,5 mm. Het schietprogramma bestaat uit 4 series van 10 schoten, voorafgegaan door 1 serie van 10 proefschoten.

De schutter haalt bij de wedstrijdleiding 5 schietschijven: 1 schijf voor de proefserie, 4 schijven voor de wedstrijd. De schietschijf voor de proefserie dient vóór aanvang van de proefschoten gemarkeerd te zijn als proefserieschijf.

De schijven worden door de schutter zelf verwisseld. De schietafstand is 10 meter. De discipline Klein Kaliber Pistool wordt verschoten met pistool of revolver van het kaliber .22LR (5,56 mm).

 • Het te gebruiken wapen mag niet zwaarder zijn dan 1400 gram inclusief accessoires, loopgewicht en geplaatst leeg magazijn en moet passen in een kistje van 300 x 150 x 50 mm.
 • De trekkerdruk moet minimaal 1000 gram zijn.
 • Er mag alleen gebruik worden gemaakt van open vizieren.
 • De looplengte mag niet langer zijn dan 6 inch.
 • De afstand tussen keep en korrel is maximaal 22 cm.
 • De houding is staand, enkelhandig, zonder ondersteuning.
 • De baantijd is maximaal 1 uur.
 • Het gebruik van schietpet en schietbril is toegestaan.
 • Een baankijker mag alleen gebruikt worden als de schietschijf niet naar het schietpunt terugkomt.

Na afloop levert de schutter alleen de 4 wedstrijdkaarten in bij de wedstrijdleiding. Alle 4 kaarten moeten zijn voorzien van de datum en de naam, het Griffioen lidnummer en het KNSA nummer van de schutter.

De wedstrijddata worden op deze webpagina geplaatst en de behaalde resultaten worden naar de deelnemers gemaild.

Om mee te dingen naar het kampioenschap moet minimaal 7 x per jaar aan een wedstrijd worden deelgenomen. Het gemiddelde van de 7 best geschoten wedstrijden bepaalt de rangschikking, ook al heeft men meer wedstrijden geschoten. Indien een schutter minder dan 7 wedstrijden heeft geschoten wordt het gemiddelde hiervan gebruikt om de rangorde te bepalen. In de rangorde staan eerst de schutters met minimaal 7 wedstrijden bovenaan, gevolgd door de schutters met minder dan 7 wedstrijden, daarbij gerangschikt op het gemiddelde van de geschoten beurten.

De wedstrijdresultaten worden uiterlijk binnen 2 weken na de wedstrijd bekend gemaakt. Bij de telling wordt gebruikgemaakt van een schotmaat in het kaliber .22. Een schutter heeft, na bekendmaking van de uitslag, maximaal 4 weken de tijd om een hertelling van de betreffende wedstrijd aan te vragen.

Verder is het mogelijk om per lopend jaar maximaal 1 wedstrijd in te halen buiten de reguliere wedstrijden om. Dit moet in overleg met de wedstrijdleiding gebeuren.

De bevindingen van de wedstrijdleiding zijn bindend.

Verenigingswapens geschikt voor KKP / KKR

KKP / KKR Nieuws

Intro Competities

Intro Competities

In juni en juli hebben we de geslaagde schutters van OBC50 kennis laten maken met diverse competities die bij Griffioen beoefend kunnen worden

Wedstrijd KKP/MKL 3 jun 2023

Wedstrijd KKP/MKL 3 jun 2023

Hierbij, helaas met enige vertraging, de uitslagen van de wedstrijden kkp / mkl op 3 juni.

De volgende keer is er voor 7 geïnteresseerde geslaagden uit de laatste OBC-lichting een kennismakingssessie
met deze competities georganiseerd. Die is van 12.30 – 14.00. Wellicht is het leuk als jullie er ietsje eerder zijn
zodat jullie de mogelijk nieuwe toetreders kunnen enthousiasmeren.

Competitie introductie OBC50

Competitie introductie OBC50

Afgelopen weekend is vrijwel de gehele groep aspirant schutters van OBC50 geslaagd en worden er een aantal “competitie introducties” georganiseerd. Dit heeft gevolgen voor de 100m baan en de 25m rechts.