Dynamisch geweer

Dynamisch geweer

Dynamisch geweer, groot en klein kaliber Dynamic Service Rifle

Griffioencompetitie 1x/2 weken op zaterdagmiddag, deelname onder voorwaarden

 Bij Schietsportvereniging SSV Griffioen kun je deelnemen aan de schietsport discipline: Dynamisch geweer, groot en klein kaliber. Schietsport kan worden onderscheiden naargelang het type wapen of de afstand. Maar een andere invalshoek betreft het onderscheid statisch en dynamisch. Neemt bij de statische disciplines de schutter een vaste positie in (staand, knielend of liggend) bij de dynamische disciplines varieert die houding. Bij schietsportvereniging SSV Griffioen is het mogelijk om dynamisch geweer schieten te beoefenen.

Volledig reglement en info

Dynamisch geweer competitie

SSV Griffioen organiseert voor haar leden wedstrijden voor de discipline Dynamisch Geweer. De interne competitie voor Dynamisch Geweer hanteert het DSR-reglement, zoals dat door de APS is opgesteld. De KNSA-reglementen zijn niet van toepassing.

Data en tijden

Zie agenda.

Inschrijven

Inschrijven voor deze competitie is mogelijk door uiterlijk twee weken voor aanvang van de wedstrijd een e-mail te sturen aan dynamischgeweer@ssvgriffioen.nl, waarin u de volgende gegevens vermeldt:

  • Discipline
  • Naam
  • KNSA-nummer
  • Griffioen lidnummer

Meer informatie

Voor meer informatie kan u een e-mail sturen aan dynamischgeweer@ssvgriffioen.nl.

 

Reglement

Toelating tot de trainingen en competitie staat open voor alle vaste leden van Griffioen, maar altijd na instemming van de DRT-commissie. Bij wijze van introductie kunnen geïnteresseerden maximaal 2 keer deelnemen aan de training, voordat de APS Basistraining doorlopen moet worden. Verder gelden de met het bestuur afgestemde teamregels (ons ‘teamcharter’) rond bijvoorbeeld taken en verantwoordelijkheden. Er geldt een minimale deelname van 5 keer per jaar.

Wapentypes

Alle voor DSR geschikte wapens (inclusief vuistvuurwapens)

Schietschijven

Schietschijven en andere toegestane doelen

Totaal aantal wedstrijdschoten

Varieert per wedstrijd

Aantal wedstrijdschoten per kaart

Varieert

Tijdsduur per wedstrijd

Varieert

Houding (bij geweerschutters)

Varieert

Afstand bij de statische schutters

Niet van toepassing

Parcours vereisten bij dynamische schutters

Conform APS-reglement

Deelname buiten mededinging (indien relevant)

Niet van toepassing

Scheidsrechter

De DRT-commissie

 

SiG 552 SP

DG Nieuws

Mad Minute Next Level

Mad Minute Next Level

Afgelopen zondag was Griffioen het toneel van onze jaarlijkse Dynamic Service Rifle wedstrijd waar maar liefst 88 schutters aan deelnamen. Schutter Joe uit België schrijft op VUWA altijd prachtige verslagen, en zijn verslag over de Mad Minute willen we jullie niet onthouden.
Nieuwsgierig geworden naar DSR?

IPSC in Finland

IPSC in Finland

Twee van onze leden hebben meegedaan aan Finnish Brutality, een fysiek uitdagende 2-Gun wedstrijd in Finland waarbij de deelnemer meerdere obstakels moet overwinnen terwijl er op verschillende doelen geschoten moet worden tussen de 10 en 150 meter.