Griffioen organiseert IPSC-wedstrijd

Griffioen organiseert IPSC-wedstrijd

mei 2, 2024

SSV GRIFFIOEN ORGANISEERT IPSC WEDSTRIJD

 

Op 20, 21 en 22 september organiseert SSV Griffioen een IPSC Level 2 klasseringswedstrijd.

 LET OP: Dat weekend is de vereniging voor vrij schieten en de club competities gesloten.

 Wat is IPSC?

 IPSC (International Practical Shooting Confederation) is een dynamische vorm van schietsport waarbij, behalve precisie, ook snelheid van belang is.

 Er wordt geschoten op papieren kaarten en op diverse metalen doelen, zoals bijvoorbeeld poppers en plates. Ook wordt er vaak gebruik gemaakt van bewegende targets (movers, swingers etc.). De schutter moet zich over de baan verplaatsen om alle doelen te kunnen beschieten en zal hij, afhankelijk van de klasse, onderweg magazijnwissels doen.

 Griffioen heeft ongeveer 25 IPSC schutters onder haar leden, die op donderdagavond trainen en regelmatig meedoen aan nationale en internationale wedstrijden.

 Wat gaan we doen?

 We organiseren een level 2 wedstrijd, die bestaat uit 6 stages, 2 per baan. Er mag geschoten worden met pistool, revolver of PCC. De stages worden ontworpen door Claud van Gessel. Op vrijdagmiddag bouwen we ze op en ‘s avonds wordt de prematch geschoten door de medewerkers, de Range Master en Range Officers. Wij verwachten op zaterdag en zondag weekend 156 schutters. Er zijn 3 squads per dagdeel à 13 deelnemers.

 De Match Director is Erik Schuit, en samen met Anita Schimmel en Natallia Eber gaat hij het weekend op de rails zetten.

 Voor wie?

Deelname is alleen mogelijk voor schutters met een IPSC licentie. De inschrijving gaat via MOS.

En ja, we hebben hulp nodig!

 Kan jij je één dagdeel (of meer!) inzetten voor deze wedstrijd? Plakken, schijven verwisselen en zo? Afbreken na de wedstrijd? Meld je dan aan bij erik.schuit@ssvgriffioen.nl, en geef aan wanneer je kan helpen, zaterdag en/of zondag, ochtend (08:00-12:30) en/of middag (12:30-17:00), afbreken op zondag vanaf 17:00.

IPSC-logo