Word jij onze nieuwe vrijwilligerscoördinator?

Word jij onze nieuwe vrijwilligerscoördinator?

sep 27, 2024

Onze vereniging wordt draaiend gehouden door vrijwilligers. Zonder vrijwilligers, geen SSV Griffioen. Gelukkig kunnen we bogen op een grote groep leden die zich inzetten voor onze club. Als vereniging hebben we één functie die alle zaken regelt die de vrijwilligers aangaan: onze vrijwilligerscoördinator. Deze functie hangt als een paraplu boven onze coördinatoren van de OBC, de bar, het telbureau, de onderhoudsploeg, de toezichthouders, de tuinonderhoudsploeg en het bestuur.  

Het is een pittige functie, want de vrijwilligerscoördinator is de eerstverantwoordelijke voor leden die zich voor de vereniging willen inzetten. Daarnaast onderhoudt de vrijwilligerscoördinator namens alle andere coördinatoren van de verschillende ploegen het contact met het bestuur.

Wat doe je als vrijwilligerscoördinator?

  • Je werft en selecteert vrijwilligers
  • Je zorgt dat elke vrijwilliger bij een passende activiteit terechtkomt
  • Je enthousiasmeert, begeleidt en ondersteunt vrijwilligers
  • Je denkt mee over wat de vereniging nodig heeft en hoe vrijwilligers hieraan kunnen bijdragen
  • Je overlegt met de coördinatoren wat vrijwilligers nodig hebben aan opleiding, materialen en menskracht
  • Bij de instroom van nieuwe leden vertel je enthousiast over onze vrijwilligersorganisatie

Voor deze functies zoeken we iemand die regelmatig op de vereniging aanwezig is. Je functie vraagt dat je empathisch, flexibel en nauwkeurig bent. Ook ben je proactief, verbindend en in staat te zien waar zaken beter kunnen. Het zou fijn zijn als je ervaring hebt in coaching, werving en selectie en ook nog kunt organiseren. In deze rol functioneer je zelfstandig, waarbij je met vragen bij het bestuur terecht kunt. Daarnaast mag je het bestuur naar eigen inzicht informeren en adviseren.

Heb je interesse?

Mail Anita: voorzitter@ssvgriffioen.nl