Once upon in time in Hoofddorp

Once upon in time in Hoofddorp

sep 10, 2023

Zondag 10 september vond in Hoofddorp een wedstrijd plaats in de competitie ISPC Handgun. Verschillende schutters van SSV Griffioen waren van de partij. Op de beelden zie je Roy, Marten en Rein , leden van hetzelfde squad (schutters in hetzelfde tijdslot). Wat meteen opvalt is het fraaie Griffioen shirt dat de heren dragen, geregeld en ontworpen door Marten en Johan. Het clublogo prijkt op de achterzijde. (Niet jaloers worden, de schutters betaalden zelf voor deze bijdrage aan onze naamsbekendheid.)

De parcoursen waren weer boeiend. Zo was er één waarbij de schutter zittend op een bok moest starten, terwijl zijn pistool en magazijn op een tafel lagen. Vanaf de bok moest worden geladen en op drie doelen geschoten. Het derde doel bevond zich rechtsonder bevond wat de schutter tot scheef hangen op de bok dwong. Iedere overeenkomst met cowboyfilms berust op louter toeval.

Roy kon een primeur op zijn naam bijschrijven: zijn eerste diskwalificatie omdat de loop van zijn wapen even de veiligheidshoek passeerde. Roy: ‘Dit is me in vijf jaar IPSC nog nooit gebeurd, maar ook voor zoiets ben je kennelijk nooit te oud. Ik was niet fit en daar had ik mijn snelheid op moeten aanpassen, maar dat verzuimde ik.’