Competities: Service Pistool

Competities: Service Pistool

jan 19, 2023

Ik wil in deze (en volgende) nieuwsbrieven wat meer vertellen over alle Griffioen competities en laten we beginnen met een eentje die vaak geschoten wordt en waar je als beginner al meteen aan mee kan doen: Service Pistool.

Deze discipline wordt geschoten met een pistool of revolver, klein en groot kaliber, en bestaat uit een totaal van 24 wedstrijdschoten welke verdeeld zijn in 4 series van elk 6 schoten vanaf verschillende afstanden en onder tijdsdruk. Het doel is zoveel mogelijk punten te schieten, met een maximum van 240. Het is vergelijkbaar met
Militair Pistool, maar bij Service Pistool mag er naar keuze van de schutter met twee handen of een hand worde n geschoten, is de tijdsdruk hoger en wordt er op twee kaarten geschoten. Officieel wordt er alleen met keep/korrel geschoten, maar binnen Griffioen schieten we ook met red dot (al die oude ogen…).

Wat heb je nodig?

Een pistool met liefst 4 magazijnen (maar minder kan ook) en een holster (niet verplicht) of een revolver met speedloaders. En vergeet je kamervlag niet. Heb je nog geen eigen wapen, geen probleem, op het besloten deel van de site staan de verenigingswapens en daarbij is aangegeven of we voor het wapen extra magazijnen en een holster hebben. Het wapen haal je dan af bij het telbureau en op de baan staan magazijnen/holster voor je klaar.

Alle info is te vinden op de pagina van servicepistool.

De eerste twee zijn aanstaande woensdag 11 januari om 20:00 uur en op zondag 28 januari om 14:00 uur. Kom gerust kijken of meteen meedoen, is het je eerste keer dan word je goed begeleid! Heb je nog vragen? Rein Mulders is de competitieleider van Service Pistool, schiet hem gerust even aan.

Erik Schuit