Een impressie van zondag 27 aug

Een impressie van zondag 27 aug

sep 10, 2023

Zondag 27 augustus was de vereniging geopend. In de morgen zijn dan alle banen tot 12 uur bezet met competities. Zo schieten de junioren op 25m rechts met lucht, onder de bezielende leiding van Eric en Maarten. Op woensdagavond schieten de junioren ook, maar dan op papieren kaarten. Op zondagmorgen wordt in de kogelvanger een variëteit aan doelen opgebouwd waar dan naar hartenlust op kan worden geschoten.

Vanzelfsprekend ben u altijd welkom om te komen kijken bij deze competities, of zelf mee te doen. Ze zijn alle op basis van vrije inloop dus vooraf aanmelden is niet nodig. Voor het luchtschieten en de kleinkaliber competitie zijn leen wapens beschikbaar dus ook als u niet zelf een geschikt wapen heeft kunt u meedoen. Voor de zwartkruit competitie zijn er geen leenwapens, maar er is meestal wel een trotse eigenaar die u een schot laat doen om zelf eens te ervaren wat het is. En ik verzeker u: het is leuk! Loop gewoon eens binnen zo’n zondagmorgen.

Kees

Jeugd
Onder begeleiding

Tegelijkertijd zorgen op 25m links de zwartkruitschutters voor het nodige spektakel tijdens hun competitie, geleid door Ronald. Het is ongelofelijk hoe goed hun, minstens 150 jaar, oude wapens nog schieten. Dit gaat natuurlijk gepaard met grote doffe klappen en veel rook en vuur. Prachtig om naar te kijken ook.

Historische wapens
Herladen

Op de 100m baan begint de nieuwe Kleinkaliber geweer competitie onder leiding van Stephan en Cédric een volwassen vorm te krijgen.  Die ochtend waren er 15 deelnemers, en meer was ook niet mogelijk omdat tijdens de 2e serie 2 banen waren gereserveerd voor de junior luchtschutters.

Die hadden namelijk van Laura de gelegenheid gekregen om met haar .50 geweer eens op 100m te schieten. Nou dat wilden ze natuurlijk wel. Onder grote belangstelling van de aanwezige kleinkaliber schutters namen ze die kans met veel plezier waar. Bij deze nogmaals dank Laura voor deze bijzondere ervaring voor de jeugd, ze hebben ervan genoten!

Druk op de 100m
lucht .50

’s-Middags was er behalve vrij schieten ook van 14.00 tot 16.00 Action Shooting competitie op 25 rechts onder leiding van Jan. Een impressie hiervan ziet u in deze filmpjes: