RoyMar

nov 1, 2023

Eerbetoon Roy en Marijke

Op de algemene ledenvergadering zijn Roy & Marijke benoemd tot erelid van SSV Griffioen. Tot ons groot verdriet hebben we in maart afscheid moeten nemen van Roy en is hem deze eer postuum toegekend. Niet iedereen is op de ALV in de gelegenheid geweest Marijke persoonlijk gedag te zeggen, maar dat kan nu alsnog!

In plaats van een applaus of saluutschoten, hebben wij een pagina geopend om Roy en Marijke onze blijk van waardering en/of een woord van dank over te brengen voor wat zij jarenlang hebben betekend voor SSV Griffioen. De pagina staat symbool voor een heel groot applaus!

Wil jij je persoonlijke herinnering, anekdote, of wat je meeneemt en/of het meest hebt gewaardeerd aan Roy en Marijke delen? Neem dan het stokje over van diegene die je voorgingen om zo Marijke gedag te zeggen en laat je reactie achter onderaan dit bericht. Dat kan alleen als je ingelogd bent. Om spam te voorkomen worden berichten handmatig gecontroleerd voor ze zichtbaar worden op de website. Dat kan dus even duren.

Heb je een leuke anekdote en wil je daar een foto bij plaatsen? Mail dan de tekst en de foto naar geert@plukker.net.

In augustus 2022 had ik een eerste gesprek met Marijke voor een traject als herintreder. Snel viel me op hoe vrolijk en enthousiast zij was en hoeveel we gemeen hadden qua werkgebied maar ook qua schietdisciplines.

Door haar enthousiasme over de vereniging en het vrijwilligerswerk dat daarbinnen mogelijk is, heb ik me meteen aangemeld als barmedewerker.

Ik heb Marijke in het afgelopen jaar ervaren als een heel warme persoon, gezellig, betrokken en met humor. Roy heb ik minder gezien maar de keren die ik ze samen zag kon ik duidelijk merken dat ze echt maatjes waren en dat Roy ook heel betrokken was bij de vereniging, dat merkte ik wel in de ALV’s.

Ik bedank Marijke en Roy voor alles wat ze voor Griffioen hebben gedaan, hret leidde tot de vereniging die er nu staat. Verder wens ik  Marijke alle goeds toe voor haar toekomst en Roy zullen we niet vergeten.

Isabel

Als ik aan Marijke denk, denk ik automatisch ook aan Roy. Een twee-eenheid. Maatjes waren het!

Marijke, een intelligente, sterke en altijd enthousiaste persoonlijkheid. En Roy, een brompot met een heel GROOT hart. Hij kon zich opwinden als het ging over zijn club! En… hij had ook altijd een punt, het ging ergens over.

Ereleden worden wegens bijzondere verdiensten voor de vereniging als zodanig benoemd. En wat hebben deze twee mensen veel voor de vereniging gedaan! Bewonderenswaardig! Het predicaat erelid is voor Marijke en Roy dan ook meer dan op zijn plaats.

Dankbaar ben ik Marijke voor haar vertrouwen in mij en de manier waarop ze mij heeft klaargestoomd voor het voorzitterschap. Het is zo helpend dat zij ons nog een paar maanden helpt met de verwerking van de nieuwe instroom administratie en dat ik als ik twijfel haar gewoon mag bellen.

Waar ik blij van wordt als ik aan onze vriendschap denk? Dan zijn dat de zaterdagmiddagen tussen 16-17 uur wanneer wij samen met andere schutters en vrijwilligers een drankje en een hapje nuttigden en dan mooie gesprekken voerden, maar vooral ook heel veel plezier hadden samen. Marijke en Roy gingen vaak als laatste weg en hebben naar verwachting honderden keren het licht uit gedaan bij SSV Griffioen.

Ik koester deze herinneringen en ga Marijke beslist missen als zij op termijn (hoeft niet te snel 😊) gaat genieten van haar welverdiende rust.

Anita

Ik ben sinds 2012 lid van SSV Griffioen, gezien mijn achtergrond als business consultant (proces verbetering) en ICT kwam in de OBC al snel de vraag of ik iets met de website wilde. Na een korte analyse dacht ik bij mezelf: “Daar ga ik niet aan beginnen”. Totdat ik een paar jaar later Marijke ontmoette.

Marijke had geen idee hoe je een website opzet maar was niet de persoon zich daar door tegen liet houden. Haar enthousiasme heeft me ertoe gezet in ieder geval de techniek onder mijn hoede te nemen. Uit de gesprekken die we hadden bleek duidelijk dat ze de website echt als communicatiemiddel wilde gebruiken. Naar de leden, maar vooral om een positief beeld van de sport én de vereniging naar buiten te brengen. Haar vastberadenheid was voor mij aanleiding om, zonder iets te zeggen, ook de voorkant van de website volledig opnieuw op te zetten.

Roy heb ik pas veel later ontmoet toen we alle wapens op de site wilden plaatsen. Dit zou, inclusief informatie over kalibers en fabrikanten, over meer dan 100 pagina’s gaan. Roy had de originelen van de papieren wapenboeken op zijn Mac staan en kwam er niet goed uit om dat aan te leveren. Maar ondanks zijn vermoeidheid een enthousiast: “Ik ben thuis en ik heb koffie”. Na een middag op de werkkamer met alle verhalen over zijn werk had ik én voldoende materiaal én voldoende motivatie om de boeken die met monnikenwerk in Word gemaakt waren op de site te plaatsen. Na het verhaal thuis te hebben gedaan is ook mijn zoon Jelle met een 😊 aan de slag gegaan met alle materiaal voor de website.

Ik ben door Roy en Marijke niet alleen een enthousiaste sportschutter maar ook een enthousiaste vrijwilliger geworden.

Marijke, het ga je goed!! Roy blijft in onze gedachten,

Geert (& Jelle)

Marijke bedankt

Na ons eerste kennismakingsgesprek bij SSV Griffioen in januari dit jaar, reden wij enorm blij weg. De reden hiervoor lag, naast de vriendelijke gezichten in de kantine, vooral in warme aandacht die Marijke ons had gegeven. Die was boven verwachting. Het liefst begonnen we al de volgende dag met schieten. Dankjewel Marijke voor deze fijne start!

 

Megan en Paolo

Roy en Marijke in de bergen