Van aspirant naar volledig lidmaatschap

Van aspirant naar volledig lidmaatschap

mrt 6, 2024

Ieder nieuw lid, zij-instromers of OBC-cursist, wordt bij SSV Griffioen eerst aspirant schutter. Voor een OBC-cursist is dat op de datum van het (behaalde) examen, voor een zij-instromer de datum van de (behaalde)  schietvaardigheidstoets.

Het bestuur vraagt na een half jaar aspirantschap en voldoende schietbeurten, advies aan de Commissie van Toelating (CvT).

Voor OBC cursisten moeten dat er minimaal 7 zijn na het behalen van het  OBC examen en voor zij-instromers minimaal 9 na de schietvaardigheidstoets. Zijn het er na 6 maanden nog niet genoeg wordt er bij een volgende ronde opnieuw geteld. Dit gebeurd nu elke 4 weken.

In de afgelopen 2 maanden zijn in totaal 17 aspirant schutters voor advies doorgestuurd aan de Commissie van Toelating.  

Dit proces is door Geert de afgelopen maanden volledig geautomatiseerd, waarvoor hulde!

Waar voorheen menig vrijwillige uurtjes mee gemoeid waren, kost het Geert nu nog geen tien minuten om op basis van het aantal schietbeurten een overzicht én de volledig voorbereide formulieren te produceren. 

Ook is op de website de tekst omtrent dit onderwerp de afgelopen periode herzien.

Wil jij de procedure van aspirant naar volwaardig lid nog eens doorlezen? Kijk voor OBC op de pagina Startend schutter – SSV Griffioen of op Sportschutter – SSV Griffioen voor de zij-instroom.