Veld­­schie­ten bij SSV Griffioen!

Veld­­schie­ten bij SSV Griffioen!

feb 21, 2024

Beste Griffioeners,

Het heeft even geduurd maar het is voor de Griffioeners in 2024 weer mogelijk om de typische Zwitserse discipline van het Feldschiessen (Feldstich) te schieten.

  • Op zondag 10 maart en 7 april van 14:00 tot 16:00 uur zijn er 2 oefenwedstrijden op de 100 m baan.
  • De daadwerkelijke Feldstich wordt dan geschoten op zaterdag 25 mei van 9:00 tot 11:00 uur op de 100 m baan.

Deze wedstrijd wordt georganiseerd in samenwerking met de Schützensektion der NHG Holland, (S-NHG) waarvan ook een aantal Griffioeners lid zijn.

Het Veldschieten is een van de grootste wedstrijden die in Zwitserland wordt gehouden en indien je dat wil, kunnen je resultaten in Zwitserland worden aangemeld. Bij voldoende punten is hier Krantz’ (medaille) aan verbonden.

Daarvoor moet je dan wel bij de Zwitserse overkoepelende schietvereniging ingeschreven zijn voor de wedstrijd. Dit kost 16 Zwitserse franken of ongeveer € 17,00. Je kan natuurlijk ook niet officieel meedoen, dan kost het je alleen je regulier baangeld, je schijf, eventueel huur verenigingsgeweer en de munitie.

Nog even in het kort de regels:
Er wordt opgelegd en op commando geschoten op de zgn B-Schijf op 100 meter in 4 series, waarbij het tempo steeds verder wordt opgevoerd:

Serie 1 – 6 schoten in 6 minuten
Serie 2 – 3 Schoten in 1 minuut
Serie 3 – 3 Schoten in 1 minuut
Serie 4 – 6 Schoten in 1 minuut

De Feldstich mag door Griffioeners worden geschoten met het eigen of van de Griffioen geleend standaard militair geweer (service rifle) met open richtmiddelen. Diopters, tweepoten, bokjes en kolfverlengers zijn toegestaan.

Indien je dit met een Zwitsers wapen wil schieten zijn er 2 K31’s en 2 Stgw 90’s (Sig550) van de S-NHG beschikbaar, die ter plekke op de baan geprobeerd kunnen worden.

Als je je wilt inschrijven voor de formele wedstrijd moet je dat uiterlijk voor 20 mei doen. Je kunt je aanmelden bij Maarten Schulte met emailadres maarten.schulte@ziggo.nl of Joris Nix (achter de bar of jorisnix@icloud.com).
De € 17,00 kan je dan storten op IBAN NL34INGB0003547183 t.n.v. SV Schützensektion Der NHG Holland.
Dit dient voor de wedstrijd gestort te zijn of je kan het ook ter plekke in contanten voldoen.

Bij Maarten Schulte, Hajo Voskuil en Joris Nix kun je je eventuele vragen kwijt.