Vrijwilligers dragen de vereniging

Vrijwilligers dragen de vereniging

jun 3, 2022

Een overpeinzing van de nieuwe bestuurder

Het is geweldig dat we onze sport kunnen beoefenen door de inzet van de vele vrijwilligers. Fijn dat er iemand is bij het telbureau en dat er door competitieleiders leuke wedstrijden worden opgezet. Noodzakelijk ook voor onze veiligheid dat er toezicht is door toezichthouders. Mooi dat de vereniging dat allemaal regelt zeg je? Nou dat ligt wel anders hoor!

Deze vrijwilligers komen niet bij het lidmaatschap, maar zijn net als jij leden die hun verantwoordelijkheid nemen bij hun vereniging en snappen dat zonder ieders inzet niemand zijn sport kan beoefenen! Dit geldt bij elke vereniging die op vrijwilligers draait. Bij SSV Griffioen is dat niet anders. Er zijn eerder veel meer vrijwilligers nodig. Immers wij hebben een uitzonderingspositie in de maatschappij. Bij welke vereniging mag je nu met vuurwapens schieten, in sommige gevallen ook nog erg actief? We staan er niet altijd bij stil maar 99% van onze medemensen kan dit niet en/of heeft hier geen weet van. Dat maakt onze sport zo bijzonder en mooi, ja bijna exclusief. Dat aan het vrijwilliger zijn bij SSV Griffioen wat meer verantwoordelijkheid gevraagd wordt is dan wel duidelijk, noodzakelijk ook. Is dat wel leuk zeg je? Ja zeker! Volmondig ja!

Hoe fijn is het als je bij je vereniging deel uitmaakt van mensen die ertoe doen! Of het nu achter de bar is om veelal leuke en aparte verhalen te horen uit monden die normaal gesloten voor jou blijven, of als toezichthouder waarbij je opeens de verantwoordelijkheid hebt over correct wapengebruik of een potentieel lid dat je ademloos aanhoort bij je uitleg over wapens, of als OBC-lid waarbij de grote verantwoordelijkheid bij je rust om enthousiaste nieuwelingen op te leiden tot wat meer ervaren schutters! De ervaringen die je hiermee verkrijgt zijn enorm waardevol en vaak heel anders dan je met school of werk hebt ervaren. Het mooie is dat je deze ervaring ook weer gebruikt naar je werk en omgekeerd.

Dat je nog vele voordelen hebt als vrijwilliger is dan ook enkel maar bijzaak! Geen vrijwilligersbijdrage en 10 gratis schietbeurten per jaar, per saldo 50 Euro per jaar.

Dan is het eigenlijk helemaal niet nodig om te vertellen dat zonder vrijwilligers wij als vereniging helemaal geen bestaansrecht zouden hebben en zouden moeten sluiten. Juist het niet vrijblijvende karakter maakt dat je rol, wat het dan ook is bijzonder, andere leden hebben jou nodig en vragen jou advies, wat maakt dat je jezelf ontwikkelt. Dus aarzel niet meer, maar meld je aan bij een van de bestuursleden en wij zullen je van harte verwelkomen!

Wij kunnen jou momenteel heel goed gebruiken als toezichthouder, telbureaumedewerker, begeleider van introducés, ondersteuner van de administratie, bar en meer,

met sportieve groet,

Ruud