Zo kan het ook

Zo kan het ook

okt 16, 2023

Romy is er tijdens een project voor haar opleiding achter gekomen dat veel mensen de schietcultuur in Nederland zien als iets geheimzinnigs en mysterieus, vaak ook aangesterkt door fotografen die het daadwerkelijk zo vast leggen. Met een combinatie van foto’s en teksten wil ze de andere, niet (vaak) getoonde kant van de schietcultuur in Nederland laten zien. Daar vraagt ze onze hulp bij.

 

Mijn naam is Romy Kelder (21), momenteel ben ik derdejaars fotografie student aan “De Nederlandse Fotovakschool” en ben ik druk bezig om een mooi portfolio op te bouwen voor mijn afstudeerjaar.

 In mijn tweede leerjaar ben ik een fotografisch documentair project gestart over mijn vader die aangesloten zit bij een schietvereniging. Na aanleiding van dit project heb ik veel onderzoek gedaan en veel mensen gesproken over de schietcultuur in Nederland. Wat opviel tijdens dit onderzoek is dat veel mensen de schietcultuur in Nederland zien als iets geheimzinnigs en mysterieus, dit word vaak ook aangesterkt door fotografen die het daadwerkelijk zo vast leggen.

 In mijn project wil ik juist de mens binnen de schietcultuur/vereniging naar voren halen, in plaats van de wapens. Graag zie ik mijn project als platform, voor mensen om hun verhaal te vertellen over hun sport en passie hiervoor. Met een combinatie van foto’s en teksten wil ik juist de andere, niet (vaak) getoonde kant van de schietcultuur in Nederland laten zien.

 Als u geïnteresseerd bent om mee te helpen aan mijn project, kunt u contact met mij opnemen via mijn mail: romykelder@gmail.com of telefoonnummer: 06-34531301

 Een aantal belangrijke punten om te weten voordat u contact opneemt zijn: ik zou ongeveer 1 á 2 keer met u willen afspreken om te fotograferen, u te spreken, de tekst door te nemen etc. Deze afspraken kunnen alleen plaatst vinden op de woensdagavonden op de schietvereniging. Verder zal ik u vragen om een quitclaim* te ondertekenen, en is het goed om te weten dat de foto’s en teksten publiekelijk op mijn portfolio zullen worden geplaatst.

 Ik kijk uit naar jullie reacties!

We hopen dat een aantal leden zal reageren op de oproep van Romy!eageren kan via het vermelde email adres, telefoon of het whatsapp icoon.

Wat betekent quit claim?
Wat is een quitclaim? Een quitclaim is een overeenkomst tussen fotograaf en model waarin de geportretteerde toestemming geeft voor de gemaakte beelden en afziet van zijn of haar portretrecht. Portretrecht is het recht van een geportretteerde om publicatie (in sommige gevallen) tegen te kunnen gaan.