Geslaagde Lever Action intro

Geslaagde Lever Action intro

jul 23, 2024

Op 6 juli heeft Ray, lever action verzamelaar en instructeur, een aantal geïnteresseerde leden van Griffioen van alles verteld over het iconische Lever Action geweer. (zie hier de aankondiging daarvan en wat meer achtergrond informatie)  Hij had er ook drie bij zich, prachtige originele wapens in de kalibers .44 magnum, 45-90, en een 38-55, deze laatste twee zijn zwart kruit kalibers.

Met de .44 magnum mocht iedereen een keer schieten, Ray laadde een herladen patroon en een fabriekspatroon om het verschil te laten voelen. Was beiden prima te doen!

Zoals al eerder onaangekondigd wil Griffioen graag als test een Lever Action competitie opzetten, maar hebben we last van het kip-en-ei-probleem. Er zijn namelijk (nog) geen verenigings lever action geweren.

Daarom de vraag: Wie bij Griffioen schiet al lever action, heeft belangstelling om mee te doen aan een nieuw op te zetten interne competitie en, nou komt het, wil ook andere schutters met haar/zijn wapen laten schieten? Mail naar erik.schuit@ssvgriffioen.nl als je hier wel oren naar hebt!