Archief

Archief

Lever Action schieten ook mogelijk bij SSV Griffioen?

Lever Action schieten ook mogelijk bij SSV Griffioen?

Griffioen wil inventariseren of er belangstelling is voor het opzetten van een competitie Lever Action geweer 25 meter. Als dat gaat lukken dan kan het bestuur bij gebleken vaardigheid (dus voor deelnemers aan de competitie!) een WM3 uitschrijven voor dit geweer.

Nu echt al het nieuws

Lever Action schieten ook mogelijk bij SSV Griffioen?

Griffioen wil inventariseren of er belangstelling is voor het opzetten van een competitie Lever Action geweer 25 meter. Als dat gaat lukken dan kan het bestuur bij gebleken vaardigheid (dus voor deelnemers aan de competitie!) een WM3 uitschrijven voor dit geweer.

Lees meer

EHBO & veiligheid

Naar aanleiding van de diverse gesprekken en vragen gesteld tijdens de laatste ALV is er nauw overleg geweest tussen de stichting en onze vereniging en dat heeft een aantal positieve resultaten opgeleverd.

Lees meer

Post voor leden

Als wij post voor je hebben krijg je vanuit de ledenadministratie of het bestuur een bericht dat er post voor je wordt klaargelegd.

Deze post dien je dan op te halen op het telburo.

Lees meer

Griffioen organiseert IPSC-wedstrijd

Op 20, 21 en 22 september organiseert SSV Griffioen een IPSC Level 2 klasseringswedstrijd.

LET OP: Dat weekend is de vereniging voor vrij schieten en de club competities gesloten.

Lees meer

Inloggen met KNSA-nummer

In de komende periode zal de inlog voor de website worden aangepast.
Deze aanpassing is enkel van toepassing voor die leden die nu nog inloggen met hun “oude” Griffioen nummer.
De nieuwe inlog zal het KNSA nummer worden.

Lees meer

Pin in plaats van contant

Omdat wij tegenwoordig ook kosten moeten betalen aan de bank voor het inleveren van muntgeld willen wij graag dat er op het telburo uitsluitend gepind gaat worden.

Lees meer

Nieuwe aspiranten OBC 53

Vanuit één van de deelnemers ontvingen de OBC instructeurs dit bericht en wij denken als bestuur dat dit een goede weergave is van hoe wij, samen met de instructeurs, naar onze interne opleiding kijken!!

Lees meer

Van aspirant naar volledig lidmaatschap

Iedere nieuw lid, zij instromers of OBC cursist, wordt bij SSV Griffioen eerst aspirant schutter.
Het bestuur vraagt in principe na een half jaar aspirantschap, advies aan de Commissie van Toelating (CvT)
Hoe werkt dit precies?

Lees meer

Vrijwilligerstegoed

Vanaf vandaag (25/02/2024) staat er voor de vrijwilligers welke in 2023 dienst hebben gedaan of taken hebben uitgevoerd weer een tegoed in het systeem.

Lees meer

Downloads

Op zoek naar een formulier voor een introducé of een gastschutter? Die staan nu verzameld op 1 pagina.

Lees meer

Veld­­schie­ten bij SSV Griffioen!

Het heeft even geduurd maar het is voor de Griffioeners in 2024 weer mogelijk om de typische Zwitserse discipline van het Feldschiessen (Feldstich) te schieten.

Op zondag 10 maart en 7 april van 14:00 tot 16:00 uur zijn er 2 oefenwedstrijden op de 100 m baan.

De daadwerkelijke Feldstich wordt dan geschoten op zaterdag 25 mei van 9:00 tot 11:00 uur op de 100 m baan.

Lees meer

Time  Challenge in Elspeet 23 maart 2024

Voor de geweerschutter: Time Challenge in Elspeet op zaterdag 23 maart 2024
De wedstrijd gaat over 10 schoten op 100 meter (groot kaliber) en 50 meter (klein kaliber) met een kogelgeweer waarvoor elke schutter 2,5 minuut de tijd heeft.

Lees meer

Wie wil kennismaken met EPP

De Wedstrijdagenda EPP 2024 is bekendgemaakt.
Het Europees Praktijk Parcours is een parcours dat zijn oorsprong vind in de jaren ’80 van de vorige eeuw. In die tijd schoten diverse politie- en andere gewapende overheidsorganisaties.

Lees meer

Contributienota’s

Alle contributienota’s voor 2024 zijn verstuurd. Als je nog geen nota hebt ontvangen: check je spambox en stuur anders een berichtje naar de penningmeester.

Lees meer

We kunnen niet zonder vrijwilligers

Onze vereniging kan niet zonder vrijwilligers. Dankzij de schutters die naast het schieten de handen uit de mouwen steken, kun jij je schietsport naar hartenlust bij SSV Griffioen beoefenen.
Nog geen vrijwilliger? Meld je aan!!

Lees meer

Gezocht: vrijwilligers telbureau

Zonder het telbureau zijn we nergens. Het telbureau draait volledig op vrijwilligers die verantwoordelijk zijn voor de uitleen van onze wapens en de toegang tot de schietbanen. We zoeken vrijwilliger voor deze belangrijke plek!!

Lees meer

Druk bezochte nieuwjaarsreceptie

De middag stond in het teken van de prijsuitreiking van de vele competities die er bij SSV Griffioen te schieten zijn, maar er was daarnaast ook veel gezelligheid.

Lees meer

Clinics semi automaat

Om bij Griffioen te mogen schieten met de semi-automatische karabijnen/geweren van de vereniging moet je eerst de clinic semi-automatisch geweer gevolgd hebben. Dat kan zodra je op de dag van de clinic een jaar volledig lid bent van Griffioen. Er zijn weer clinics open voor inschrijving!!

Lees meer

Contributie / facturen 2024

Informatie over de contributie / facturen 2024. Alleen voor leden! Als je gespreid (per kwartaal) wilt betalen kan je dat hier tot 20 januari doorgeven!!

Lees meer

Wijziging laddercompetitie

Met ingang van vandaag dienen laddercompetitie schutters zelf hun scores bij te houden. Omdat dit systeem wordt gebruikt om de (verplichte) competitiedeelname voor verlofhouders te controleren is het belangrijk dat je zelf je laddercompetitie kaarten koopt en afrekent.

Lees meer

Meesterkaart Zwaar 25 meter

Ben je voor 2024 op zoek naar een uitdagende competitie en werk je bewust aan persoonlijke verbetering binnen de schietsport? Kijk eens naar de competitie Meesterkaart Zwaar, waarin precisie, focus en discipline zeer belangrijk zijn. Deze discipline biedt tal van voordelen voor degenen die bereid zijn om zichzelf binnen competitieverband uit te dagen en hun vaardigheden naar een hoger niveau te tillen.

Lees meer

Nieuwe aspiranten OBC52

Na 9 zaterdagochtenden hard zwoegen in OBC nr. 52 hebben alle deelnemers het examen gehaald en mogen ze verder als aspirant lid en mede schutter.

Lees meer

Nieuwjaarsreceptie zaterdag 13 januari

Op zaterdag 13 januari vieren we het begin van het nieuwe jaar met onze nieuwjaarsreceptie. Vanaf 16.00 uur ben je van harte welkom!
– houtblokschieten 14:00
– prijsuitreiking competities

Lees meer

Monnikenwerk

Alle wapens worden door Paolo Bouman en Sander Wilson opnieuw op de gevoelige plaat vastgelegd en versleten nummerstickers worden vervangen.

Lees meer

Algemene mededeling

Er zijn situaties waarvan het bestuur graag tijdig op de hoogte wordt gesteld. Als het bestuur gebeld wordt door een “korpschef taken” tast zij niet in het duister en kan adequaat reageren. En het geeft aan dat jij je bewust ben van je verantwoordelijkheid!!

Lees meer

Politica op bezoek

Op woensdag 29-11-2023 volgde een niet alledaagse gast bij onze vereniging een introductie les.
Dit was Heidi Looy, lid voor de BBB van de Provinciale Staten van Zuid-Holland.

Lees meer

Gezonde snacks aan de bar – denk mee!

Aan de bar wordt steeds vaker gevraagd naar gezonde snacks. Maar waar hebben we het dan over? Popcorn of blokjes kaas, falafel of snackgroenten? Of iets heel anders? Help ons de menukaart aan te vullen!!

Lees meer

Nieuwe starttijd DSR

De dynamische competities binnen Griffioen worden steeds populairder, zo ook de tweewekelijkse Dynamic Service Rifle competitie op zaterdag van 16:00-18:00. Daarom is besloten om deze competitie een uur eerder te laten starten. Dat betekent dat met ingang van 25 november om de week de 100 meter baan vanaf 15:00 is gereserveerd voor DSR.

Lees meer

Contributie 2024

In de ALV van 10 november jl. is besloten de contributie voor senior-leden met ingang van 1 januari 2024 met €25,00 te verhogen.

Lees meer

Mad Minute Next Level

Afgelopen zondag was Griffioen het toneel van onze jaarlijkse Dynamic Service Rifle wedstrijd waar maar liefst 88 schutters aan deelnamen. Schutter Joe uit België schrijft op VUWA altijd prachtige verslagen, en zijn verslag over de Mad Minute willen we jullie niet onthouden.
Nieuwsgierig geworden naar DSR?

Lees meer

Tonny benoemd tot Lid van verdienste

Tonny van Galen was jarenlang sportschutter bij SSV Griffioen, en is ook na het stoppen met de schietsport nog steeds actief als vrijwilliger. Als blijk van waardering voor haar tomeloze inzet en enthousiasme heeft het bestuur haar benoemd tot Lid van verdienste.

Lees meer

Parkeren

PER DIRECT zijn de volgende regels van kracht:

Parkeren op het parkeerdek UITSLUITEND voor leden welke met een wapen de locatie bezoeken.
Parkeren enkel toegestaan langs de zijkanten van het parkeerdek en NIET langer in het midden of in de bocht.
Niet parkeren op het straatje beneden. Dit is een opstelplaats voor de hulpdiensten en moet altijd VOLLEDIG vrij zijn.

Lees meer

RoyMar

In plaats van een applaus of saluutschoten, hebben wij een pagina geopend om Roy en Marijke onze blijk van waardering en/ of een woord van dank over te brengen voor wat zij jarenlang hebben betekend voor SSV Griffioen. Wil jij je persoonlijke herinnering of wat je het meest hebt gewaardeerd aan Roy en Marijke delen? Neem dan het stokje over van diegene die je voorgingen om zo Marijke gedag te zeggen en laat je reactie achter onderaan in dit bericht.

Lees meer

Wedstrijdintroducties OBC 51

Aanstaand weekend heeft de groep aspirant schutters van OBC51 hun examen, we wensen ze veel succes!

Lees in het bericht wanneer ze hun introducties in de wedstrijden hebben. De banen zijn dan even niet beschikbaar!

Lees meer

Nieuwe aspiranten OBC51

Na 9 zaterdagochtenden hard zwoegen in OBC nr. 51 hebben 15 deelnemers het examen gehaald en mogen ze verder als aspirant lid en mede schutter.

Lees meer

AK wedstrijd en een Open wedstrijd

Op 31 januari, 2 en 3 februari 2024 (bij voldoende aanmeldingen ook op 7, 9 en 10 februari 2024) organiseert S.V. Bonanza een AK wedstrijd en een Open wedstrijd. De wedstrijd kan worden geschoten in de disciplines KKG liggend 12 meter, KKG knielend 12 meter, KKK liggend 12 meter en KKK knielend 12 meter.

Lees meer

Nieuw: examentraining IPSC handgun

Voor je bij Griffioen op de donderdagavonden IPSC parcours wedstrijdtraining mee mag doen moet je eerst je licentie IPSC halen. Er is nu de mogelijkheid om voor dit examen te oefenen.

Lees meer

Zo kan het ook

Romy is er tijdens een project voor haar opleiding achter gekomen dat veel mensen de schietcultuur in Nederland zien als iets geheimzinnigs en mysterieus, vaak ook aangesterkt door fotografen die het daadwerkelijk zo vast leggen. Met een combinatie van foto’s en teksten wil ze de andere, niet (vaak) getoonde kant van de schietcultuur in Nederland laten zien. Daar vraagt ze onze hulp bij.

Lees meer

Ik wil meer leden bij onze vereniging betrekken

Op de algemene ledenvergadering van vrijdag 29 september nam Anita Schimmel de voorzittershamer over van Marijke Bilkert. Voor wie haar nog niet kent – waarschijnlijk niemand – stellen we haar hier aan je voor. En wie haar al denkt te kennen, ontdekt hier vast nog wat nieuws.

Lees meer

Vervuld: vrijwilliger ledenadministratie

Word jij onze nieuwe vrijwilliger ledenadministratie?
Ben jij zorgvuldig, kun je planmatig werken, houd je van afwisseling en gaat jouw hart sneller kloppen bij administratieve functies? Dan is het bestuur op zoek naar jou!

Lees meer

Lege hulzen? Lever ze in!

Volgende week vrijdag 13 oktober gaan we onze messing hulzen inleveren!
Alle schutters die thuis messing hulzen hebben die ze niet meer gebruiken en deze willen doneren aan de club, vragen wij deze in de tonnen op de bannen te gooien!

Lees meer

Marijke zwaait af. Wij zwaaien haar uit!

Marijke en haar man Roy werden lid van onze vereniging in 2003, en waren beiden zeer actief bij Griffioen. De laatste 12 jaar maakte iedereen Marijke mee als een bevlogen voorzitter van onze vereniging. We blikken met haar terug op een enerverende periode.

Lees meer

Zwitsers Veldschieten 24 sep vervalt

Door omstandigheden is het veldschieten van a.s. zondag geannuleerd. Er is nog niet bekend of er een nieuwe datum voor komt.
Dit betekent dat de 100 m banen zondagmiddag vrij beschikbaar zijn.

Lees meer

Zondag 24 sep openstelling

Zondag 24 september zijn de banen weer open, kijk in het baanrooster wat er allemaal gepland staat! Zaterdag staat de OBC op de 100m gepland van 9:00 – 12:30.

Lees meer

Een impressie van zondag 27 aug

Een sfeerimpressie van een goed bezochte zondag! De jeugd met lucht, KKG, historische wapens en AS. Voor de zwartkruit competitie zijn er geen leenwapens, maar er is meestal wel een trotse eigenaar die u een schot laat doen om zelf eens te ervaren wat het is. En ik verzeker u: het is leuk! Loop gewoon eens binnen zo’n zondagmorgen.

Lees meer

Run N Gun 2023

Op 10 september hebben 6 leden van de vereniging mee gedaan met de Run N Gun wedstrijd bij SV Doublet in Hulten.

Lees meer

Once upon in time in Hoofddorp

Zondag 10 september vond in Hoofddorp een wedstrijd plaats in de competitie ISPC Handgun. Verschillende schutters van SSV Griffioen waren van de partij. Op de beelden zie je Roy, Marten en Rein , leden van hetzelfde squad (schutters in hetzelfde tijdslot). Wat meteen opvalt is het fraaie Griffioen shirt dat de heren dragen, geregeld en ontworpen door Marten en Johan.

Lees meer

Een historisch bericht

Op Griffioen hebben we een leuke groep leden die regelmatig met elkaar een onderlinge wedstrijd schieten met historische wapens op de zondagen als Griffioen volgens het rooster open is. Kom eens kijken en probeer het ook eens!!

Lees meer

IPSC in Finland

Twee van onze leden hebben meegedaan aan Finnish Brutality, een fysiek uitdagende 2-Gun wedstrijd in Finland waarbij de deelnemer meerdere obstakels moet overwinnen terwijl er op verschillende doelen geschoten moet worden tussen de 10 en 150 meter.

Lees meer

Fast & Furious

Op 10 december 2023 is er een landelijke wedstrijd staalplaten schieten (action shooting) bij SSV Griffioen

Lees meer

Gezocht : Coördinator Wapenonderhoud

Bij SSV Griffioen doen we aan veel schietsport disciplines en beschikken we over veel mooie wapens om dit te doen. Deze wapens worden intensief gebruikt. Het is onze wens om deze in goede conditie te houden.

Lees meer

Zaterdag en zondag

Het zal de komende zaterdagen druk worden. Parkeer niet op het parkeerdek als je geen wapens te sjouwen hebt en zeker niet in de knik!
Zondag openstelling met historische wapens, jeugd én KKG!

Lees meer

Extra ALV 29 september

Het bestuur nodigt jullie graag uit voor de extra Algemene Leden Vergadering (ALV) van SSV Griffioen. De vergadering is op vrijdag 29 september 2023 en start om 20.00 uur. Jullie zijn vanaf 19.30 uur welkom op de accommodatie.

Lees meer

Snelheid

Verzoek van de bewoners: Let alsjeblieft op je snelheid nadat je over de brug de wijk in rijdt, de maximum snelheid is 30km per uur.

Lees meer

Intro Competities

In juni en juli hebben we de geslaagde schutters van OBC50 kennis laten maken met diverse competities die bij Griffioen beoefend kunnen worden

Lees meer

Rooster Mountain

Een aantal van onze leden hebben meegedaan aan Rooster Mountain, een Level 3 IPSC wedstrijd in Hillerød, Denemarken. 19 stages, verdeeld over 2 dagen, 369 schoten gevraagd…

Lees meer

Stille krachten achter de schermen

Onze sportvereniging is net zoals veel andere sportverenigingen een vrijwilligersclub. Onze club telt maar liefst ruim 400 leden en circa 140 actieve vrijwilligers. Zonder al die vrijwilligers zou onze vereniging niet bestaan.

Lees meer

Zondag 30 jul openstelling

Komende zondag 30 juli is de accommodatie weer open:
Klein kaliber geweer 10.00-12.00 uur.
Jeugdschutters 10.00-12.00.
Historische wapens 10.00-11.00, Kennismaken met historische wapens 11.00-12.00.
Service Pistool 14.00-16.00

Lees meer

Wedstrijd KKP/MKL 3 jun 2023

Hierbij, helaas met enige vertraging, de uitslagen van de wedstrijden kkp / mkl op 3 juni.

De volgende keer is er voor 7 geïnteresseerde geslaagden uit de laatste OBC-lichting een kennismakingssessie
met deze competities georganiseerd. Die is van 12.30 – 14.00. Wellicht is het leuk als jullie er ietsje eerder zijn
zodat jullie de mogelijk nieuwe toetreders kunnen enthousiasmeren.

Lees meer

Competitie introductie OBC50

Afgelopen weekend is vrijwel de gehele groep aspirant schutters van OBC50 geslaagd en worden er een aantal “competitie introducties” georganiseerd. Dit heeft gevolgen voor de 100m baan en de 25m rechts.

Lees meer

Zondag 4 jun openstelling 

Op zondag 4 juni is de accommodatie open, van 10:00 – 12:00 zijn er de volgende activiteiten.
100m: competitie klein kaliber geweer.
25m rechts: jeugdschutters.
25m links: competitie historische wapens.

Lees meer

Veiligheidsbeleid

De veiligheid bij SSV Griffioen is beschreven in 3 documenten. Deze documenten zijn recent bijgesteld.

Lees meer

Zaterdag 13 mei 100m baan voor de cursisten

Zaterdag 13 mei 100m baan voor de cursisten Op zaterdag 13 mei krijgen de cursisten van de OBC-introductiecursus les in geweerschieten op de 100m baan. De 100m baan is pas na 12.00 uur vrij beschikbaar.

Lees meer

Jeugd welkom

Sinds kort zijn enkele Griffioeners gestart om jeugdleden enthousiast te maken voor de schietsport. Inmiddels is er een enthousiast clubje jeugdleden wat onder begeleiding van Eric Capello (en ouders) elke woensdagavond tussen 18:00 en 19:00 op de 25 meterbaan met lucht schiet.

Lees meer

OBC 49 Servicepistool

Op 25 maart hebben de geslaagde schutters van OBC49 mogen proeven aan Service Pistool, onder leiding van Rein Mulders. Zeer geslaagd, iedereen vond het erg leuk en hopelijk zien we ze snel bij de reguliere wedstrijden!!

Lees meer

Vrijwilligerskaarten

Zoals jullie inmiddels al weten zijn we met ingang van 2023 afgestapt van de vrijwilligerskaarten en in plaats hiervan staat er een “tegoed” in het systeem.

Lees meer

Competities: Service Pistool

Ik wil in de nieuwsbrieven wat meer vertellen over alle Griffioen competities en laten we beginnen met een eentje die
vaak geschoten wordt en waar je als beginner al meteen aan mee
kan doen: Service Pistool.

Lees meer

Houtblok schieten

Voorafgaand aan de receptie was er houtblokken schieten op de 25m baan rechts van 14:00 – 16:00 uur. Iedereen kon meedoen met een eigen wapen of een verenigingswapen.

Lees meer

Vervuld: Penningmeester

Wegens het aankomende vertrek van onze huidige penningmeester zijn we op zoek naar iemand die deze functie binnen het bestuur op zich wil nemen.

Lees meer

Inlichtingenformulier WM32

Bij de aanvraag van een nieuw verlof of de verlenging van een verlof, is het tegenwoordig noodzakelijk om een WM32 inlichtingenformulier in te vullen.

Lees meer

Herladen en kruitverlof

De KNSA heeft aangegeven te lobbyen voor een voortzetting van de bestaande regeling. Het overleg loopt, de uitkomst is nog onduidelijk.

Lees meer

Zondag 25 sep openstelling

Zondag 25 september is de baan open van 10:00 – 16:00 met:
– Historische wapens (ochtend),
– Action Shooting (middag)
– Zwitsers Veldschieten (100m)

Lees meer

E-screener opgeschort

Er is nog geen goed nieuws over het aanvragen van 1ste verloven.
Inmiddels is wel duidelijk dat verlofhouders weer wel wapens kunnen bij- en
afschrijven op hun verloven.

Lees meer

Munitieprijzen

De beschikbaarheid van munitie (schaarste) en prijzen (oplopend) in de markt baren zorg. Getracht wordt voldoende verenigingsmunitie op voorraad te hebben, zij het tegen, helaas, oplopende verkoopprijzen op het telbureau.

Lees meer

Clinic semi-automatisch geweer

Bij de introductiecursus kan aan semi-automatische geweren geen aandacht besteed worden.
Daarom organiseert SSV Griffioen periodiek deze clinic voor leden die een jaar volwaardig lid zijn
na een halfjaar aspirantschap.

Lees meer

Onderhoud kogelvanger

De kogelvangers bleken weer aardig vol geschoten te zijn met lood. Bij het periodiek egaliseren van de kogelvangers was goed te merken dat de nesten lood aangroeiden. Dus dan is het weer nodig het lood uit het zand te zeven en het gezeefde zand weer terug te brengen in de kogelvanger.

Lees meer

Een mooi resultaat

Recent kreeg uw reporter een tip dat onze medeschutter winnaar is geworden van een langeafstandswedstrijd.

Lees meer

Prachtig resultaat Marianne

Nederlands Kampioenschap luchtpistool in Arnhem Op 2 juli was Marianne één van de deelnemers aan het Nederlands Kampioenschap luchtpistool in Arnhem. Zij schoot onder de druk van de wedstrijd een persoonlijk record, 360 punten. Daar mee ging zij als 2de naar de...

Lees meer

EVA TV

Laura Spoelstra van EVA-tv was in de zomer van 2017 op bezoek bij SSV Griffioen

Lees meer

Nu is er niets meer te lezen 😉